Представяне на отборите преди сезона, последна част!

След като в предишните 3 дни ви представихме 12 отбора от Първа Лига, включително Левски, Лудогорец и ЦСКА е време за последните 4 тима, включително силният отбор на Черно Море. Надяваме се да помогнем с точна и аналитична информация преди да изготвите отборите си за сезон 2024/2025 във фентъзи Първа Лига (game.ffstars.bg). За повече информация и новини за играта последвайте акаунтите в социалните мрежи тук за фейсбук и за инстаграм тук. Вече може да свалите и току що пуснатите приложения за Android (всеки момент се очаква финално одобрение) и iOS, което вече е налично.

Започваме с вицешампиона на България от сезон 23/24 – Черно Море. За възпитаниците на националния треньор Илиан Илиев най—добре през изминалия сезон се представиха халфът Васил Панайотов, колегата му Мазир Сула и фентъзи футбол машината за точки – бранителят Живко Атанасов, както и преминалия в тима на ЦСКА София страж Иван Дюлгеров. В контролите “моряците” записаха 6 двубоя, 3 победи, 1 равенство и 2 загуби. Най-резулататни бяха нападателят Исмаил Иса и споменатият вече Мазир Сула по 2 гола, докато новопривлеченият страж Пламен Илиев е с най-много сухи мрежи – 4, в минутите, когато бе на терена.

Живко Атанасов и колегата му в защита Дани Мартин бяха титуляри във всички мачове в подготовката. 

Нови играчи: 

1) Пламен Илиев – вратар (6м.) 

2) Начо Паис – централен полузащитник (5,5м.) 

3) Дуду – атакуващ полузащитник (7,5м.)

Играчите от “червените” преди сезона, на които бихме искали да акцентираме са левият бек Дани Мартин (5,5м.), който очевидно ще бъде твърд титуляр. Споменахме вече бранителят Живко Атанасов (6м.) и полузащитникът Мазир Сула (9м.), към тях бихме добавили и традиционно силният във фентъзи играта десен бек Виктор Попов (6м.), който е и национал на България. Статичните положения се изпълняват от Васил Панайотов и Мазир Сула, докато дузпите за “варненци” в отсъствието на Атанас Илиев вероятно ще вземе един измежду точно Панайотов и Сула. 

Вторият отбор, който ще разгледаме в нашият обзор е отборът на Хебър Пазарджик, при който има огромни промени в кадрови план, както и нов треньор. Силен отбор на Хебър имаше през изминалият сезон, като от сегашния състав най-добре се представиха стражът Петър Дебърлиев, когато бе на терена, полузащитнице Олексий Збун и Атанас Кабов, отборът беше напуснат от над 10 футболиста в сравение със старта на сезон 2023/2024г. Закономерно в контролите резултатите не бяха добри, 6 мача, 1 победа, 2 равенства и 3 загуби. Нападателят Калоян Кръстев и споменатият вече халф Атанас Кабов бяха най-резултатни в контролите с по 2 отбелязани гола, които успяхме да регистрираме като новина въпреки оскъдната информация за “зелените”. Отбора от Пазарджик привлече цели 11 нови попълнения: 

1) Марсио да Роса – вратар – (4,5м.)

2) Радослав Терзиев – централен защитник – (4м.)

3) Юго Озе – централен защитник – (4,5м.)

4) Ензо Фатахи – ляв бек – (4,5м.) 

5) Мартин Райнов – дефанзивен полузащитник – (5м.)

6) Уилям Фонке – дефанзивен полузащитник – (5м.)

7) Душан Вулкович – атакуващ полузащитник – (6,5м.)

8) Георги Търтов – флангови полузащитнки – (6м.)

9) Калоян Кръстев – нападател – (6м.)

10) Набил Макни – нападател – (6,5м.)

11) Кристиян Андонов – нападател – (5,5м.)

Трудно можем да откроим играчи фокус в почти новия отбор на Хебър, но тези които ни правят най-сериозно впечатления са халфът Атанас Кабов (6,5м.), новият нападател Калоян Кръстев (6м.) и полузащитникът Йохан Нзи (6м.). Предишния сезон дузпите изпълняваше продаденият Георги Вълчев, сега се очаква някой измежду Шейх Диаманка и Атанас Кабов да застане зад бялата точка. Бъдете внимателни преди първия кръг с играчи от Хебър. 


Дойде време и за новаците в Първа Лига. Започваме с отбора на “соколите” – Спартак Варна. Тъй като отборът идва от Втора Лига нямат точкуване от миналия сезон в играта. Тимът от Варна изигра само 3 контроли, като записа 2 победи и 1 загуба. Младият талант Даниел Начев, както и Даниел Халачев отбелязаха единствените 2 гола за тима. За съжаление звездата на “варненци” Начев е с тежка контузия и аут в месеци до нова година. Вратарите Никола Виденов и Мартин Величков (привлечен от Етър) записаха съответно по 3 и 2 сухи мрежи в минутите, когато бяха на терена. Ангел Грънчов и Йоан Бауренски пък бяха титуляри във всички срещи и се очаква да бъдат част от състава във всеки мач. 

Играчите, за които да се оглеждате в състава на Спартак са опитният защитник Ангел Грънчов (4,5м.), полузащитниците Кристиян Илич (5м.) и добре познатият на всички халф Антонио Вутов (6,5м.). В нападение бие на очи опитният Ахмед Ахмедов (6м.), както и полузащитнкът Ромеш Ивей (5,5м.).

Последният 16-ти отбор в нашият обзор е състава на Септември, който изключително много ни затрудни, защото лиспва основна информация за подготовката на тима. Отборът е новак в Първа Лига, след като успя да се завърне в елита след едногодишно отсъствие. Отборът от София изигра 6 двубоя, в които записа 2 победи, 2 равенства и 2 загуби, като за тях не знаем почти нищо поради оскъдната информация от отбора на Септември, дори титулярните състава на тима не са известни към този момент. Единственото, до което успяхме да се доберем е, че нападателят Ивайло Михайлов (5,5м.) е успял да отбележи 2 дузпи, което ни води към мисълта, че именно той ще изпълнява 11 метровите наказателни удари за Септември. 

Играчите на фокус преди сезона са стражът Димитър Шейтанов (4,5м.), който се очаква да е твърд титуляр между гредите. Други играчи от Септември, които са интересни за фентъзи играта са халфът Митко Митков (6м.), Жан-Пиер Да Силва (6,5м.), споменатият вече нападател Ивайло Михайлов (5,5м.). Интересни имена в атака за бразилският нападател Витиньо (6,5м) и наетият от Ботев Пловдив също нападател – Степонавичюс (6м.).

Благодарим, че останахте до края с нас, старта на сезона е ДНЕС, петък 19.07, крайният срок за трансфери е 17:45, а първият мач е Черно Море – ЦСКА 1948, успех на всички и нека сезонът е вълнуващ и интересен от първия до последния кръг!

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.