Какво е Fantasy Premier League и как се играе? Част 1

За нас от ffstars e удоволствие да напишем тази статия за вас, новите играчи във Fantasy Premier League! В част 1 ще дадем основните правила и поглед върху тази набираща все повече популярност игра. Искаме да ви стане ясно защо сме маниакално обсебени и какво ни кара непрекъснато да искаме да сме въвлечени в тази изключително интересна и забавна игра. В предстоящия сезон ще наградим най-добрият играч с PlayStation5 + FIFA, и самата конзола дори още не е излязла официално :). До май месец, когато свършва сезона и това ще стане факт – дотогава, нека помогнем с правилата.

На първо място е необходимо да отидете на www.fantasy.premierleague.com и да се регистрирате (над 7 милиона играчи по света участваха в сезон 19/20). След това ще имате възможност да оформите своя състав, като разполагате със 100 милиона паунда (виртуални 🙂 ) и 15 играчи, които да закупите. Ограничение има за брой играчи – не повече от 3-ма играчи от 1 отбор от Висшата Лига. Задължително трябва да имате 2-ма вратари, 5-ма защитници, 5-ма полузащитници и 3-ма нападатели, след което избирате и вашата формация – изискването е за не по-малко от 3-ма защитника, 2-ма полузащитника и 1 нападател. Това означава, че вашата схема може да варира, например 3-5-2, 4-4-2, 4-5-1, 5-4-1 и всички възможни комбинации съобразени с описаните по горе изисквания. Тези от вас, които все още не са участвали в миналите сезони, може би си мислят – супер, ще си взема Салах, Обамеянг, Кевин Де Бройне и Бруно Фернандеш и всичко ще е точно :). Да, ама не – ако закупите тези 4-ма симпатяги ще сте похарчили 46 милиона и за останалите 11 играча ще имате 54 милиона, гадно, нали? След като оформите вашия отбор – трябва да определите титуляри и резерви, разбира се, ще бъде уместно да проверите кой срещу кого играе в следващия кръг. Добрата новина е, че не се печелят точки от победа на конкретен отбор, а само от представянето на даден играч – за всеки кръг избирате 1 играч, който да е ваш капитан и неговите точки се удвояват! В случай, че той не участва – точките на вашия вице капитан се удвояват, а ако и той не участва, губите ценните точки и ще трябва да ги наваксате в някои от следващите кръгове. Нека да опишем точките валидни за ВСИЧКИ играчи, а след това и точките валидни само за отделните постове и така да стане по-ясно как да определим състава си за сезон 2019/2020!

Първото правило – за всеки футболист играл поне 60 минути в даден мач – 2 точки, за по-малко от 60 минути – 1 точка. Всяка асистенция за гол дава 3 точки. Минусите – жълт картон е минус 1 точка, червен картон – минус 3 точки, пропусната дузпа – минус 2 точки, автогол – минус 2 точки. Има и бонус точки за 3-те най-добри играча в мача, като получават 3, 2 и 1 точка допълнително, като 3 взима играчът на мача, това ще разгледаме в следващата статия, но е изключително приятен източник на точки, питайте някой, който имаше Трент-Алекзандър Арнолд през миналия сезон :D. Ето и точките по постове на играчите:

Вратари: Плюс точки – суха мрежа – 4 точки, спасена дузпа – 5 точки, всеки 3 спасявания в мача носят 1 точка. Минус точки (да не мислите, че ще сте само на плюс :D) – за всеки 2 допуснати гола в мач минус 1 точка

Защитници: Плюс точки – суха мрежа – 4 точки, гол – 6 точки. Минус точки (винаги са неприятни) – за всеки 2 допуснати гола в мач минус 1 точка

Полузащитници: Плюс точки – суха мрежа – 1 точка, гол – 5 точки. Очаквате минуси сигурно – е тук ги няма 😀

Нападатели: Тези изключително скъпи, но ценни придобивки имат следните точки: Гол = 4 точки. И това е :D. Все пак не забравяйте и общите правила и точки описани по горе за всички.

За начало – толкова, приятели! Направете вашият отбор и разкъсайте конкуренцията! В следващата статия ще обхванем темата траснфери, бонус чипове и бонус точки! БУУМ!

Успех на всички маниаци!

Последвайте ни в социалните мрежи! 🙂

facebook youtube twitter

Юлиан Аспарухов, ffstars.com 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.