Какво е premier league fantasy football и как се играе? Част 3

Здравейте отново фентъзи футбол маниаци! В част 3 от статиите за премиер лийг фентъзи ще разгледаме крайните срокове за нареждане на отбора, автоматичните смени, допълнителните мини лиги и турнира за купата. Ако сте пропуснали част 1 и част 2, може бързо да стигнете до тях: тук е първата статия, а тук е втората част!

Напред към темите за настоящата статия! Остават точно 8 дни до началото на сезона и искаме да допринесем все повече хора да разберат повече за играта и за това как функционира. Започваме с крайния срок за попълване на състава, той винаги е час и половина преди началото на първия мач от кръга (до сезон 19/20 беше 1 час). Разбира се, доста често се случва (особено на някои от нас) да се сетим за промяна или трансфер, но вече такива не е възможно да се правят, поне за настоящия кръг. Същото важи и за използването на чипове, до час и половина преди началото, добрата новина е, че bench boost и triple captain може да се отмени преди кръга, докато wildcard и free hit чиповете, веднъж избрани, трябва да се изиграят в предстоящият кръг.

Автоматичните смени – когато някой от титулярните ви играчи не участва в кръга, на негово място влиза първата ви резерва по приоритет (като броим и резервния вратар, това е играчът от дясната страна на вратаря). Най-десният играч е с най-нисък приоритет. Има обаче правила за смените, свързани с избора на схема от ваша страна. Важи правилото от първата статия – на терена трябва да имате не по-малко от 3 защитника, 2 полузащитника и един нападател. Самите ние се объркахме :), добре нека да видим пример (само полеви играчи), титулярна схема 4-4-2:

Защита: Лапорт – Ван Дайк – Дохърти – Ейлинг

Полузащита: Ван Де Беек-Хамес-Стърлинг(капитан)-Салах (вице капитан)

Нападение: Кейн-Родриго

Резерви: Ингс (нападател)-Моура(полузащитник) -Ласелс (защитник)

В този пример Хамес и Стърлинг се контузват на загрявката (дано това да не се случва 🙂 ), а Ван Дайк дори не влиза в игра (ливърпулци, спокойно, за примера е само:) ). Ще имате първа смяна Ингс на мястото на Хамес и втора Моура на мястото на Стърлинг. Последна смяна Ласелс на мястото на Ван Дайк и вашата схема вече е 4-3-3 с капитан Салах. Никога няма да имате схема 5-5-0 или 2-5-3, защото не е спазено минималното условие за брой играчи на един от постовете.

Допълнителни лиги, частни и публични. Имате право на общо 25 частни лиги и тук е най-забавната част от играта, да натрием носа на нашите приятели “разбирачи” и да завършим преди тях в лигата 🙂 и до 3 публични лиги, няма ограничение за брой отбори в една лига. Глобални лиги – автоматично сте добавени в 4 глобални лиги – тази на всички отбори, на всички отбори от твоята държава, на всички фенове на отбора, който сте селектирали като любим и всички мениджъри от същата седмица, в която е създаден отбора ви.

По вид на лигата имаме 2 разновидности има 2 – класическа (с натрупване на точките ви за всеки кръг) или head2head, подобно на английската висша лига, получавате 3 точки за победа и 1 точка за равен. Отборите от лигата по този начин играят едни срещу друг. Пример: в трети кръг се изправяте срещу отбор Under my Lamela – вие имате 76 точки, а противника 21 точки. Получавате 3 точки за победата. Ако противника има 75 точки, вие пак ще получите 3 точки :). И така имате 38 кръга на разположение.

И накрая – купата на фентъзи премиер лийг! Накратко – започва в кръг 17 и в нея участват първите 4,194,304 мениджъра в класирането. Оттам нататък е на отстраняване (head2head точкуване), както е всяка една купа. Забавния момент е при равенство в точките, прилага се следния принцип – отбора с повече отбелязани голове от играчите му, при равенство се гледат по-малко допуснати голове от отбор. При ново равенство – виртуално хвърляне на монета :). Този най-неочакван сценарий се получи миналия сезон, в който за последните 9 кръга имаше хвърляне на монета и така шампион стана играч, който 9 пъти подред печели хвърлянето. 

Трите статии с правила са напълно достатъчни да направите първи стъпки във фентъзи футбол областта, обещаваме да помагаме със статии, съдържание и статистика през целия сезон.

Приятели, лигата на ffstars.com с първа награда Playstation 5+ FIFA вече сме над 1200 участника, бихте могли да се включите безплатно тук: https://fantasy.premierleague.com/leagues/join/private с код fwow4v. 

На събитието по случай откриването на сезона на Висшата Лига от ffstars, може да се регистрирате тук (не може да си позволите да го пропуснете): https://www.facebook.com/events/2774306949478890/ 

Очаквайте и още 1 статия с правилата относно промяната на цените на играчите през сезона. 

Успех на всички маниаци!

Последвайте ни в социалните мрежи! 🙂

facebook youtube twitter

Юлиан Аспарухов, ffstars.com 

 

 

 

 

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.