Отборите на всички участници в ffstars панел преди кръг 1.

През целия сезон ще споделяме съставите на нашите отбори, както и малко разсъждения по темата. Желанието ни е да дискутираме и да напредваме заедно в играта. Добавяме нещо допълнително към играта, а именно да прогнозираме играч на кръга с най-много точки, играч под 8 милионa с най-много точки и играч, който е добре да избягваме. Ето и какво каза ffstars панел преди кръг 1, като всеки запазва правото си да направи малки промени преди дедлайна:




Петър Виденов

История на представянето на Петър, тук.

Първо нека да кажа, че този отбор, който виждате сега, няма нищо общо с първия, който създадох преди около 2 седмици..

Дилемите бяха много. Да заложа на силна атака или да търся качествена защита? Кои от свръхскъпите играчи да си взема?

Първо си поставих няколко условия. Тъй като Манчестър Юнайтед и Челси ще бъдат сериозна неизвестна заради промените, гледам да не взимам доста играчи от тях. Винаги съм имал една максима откакто играя във фентъзито – никога в отбора ми не съм си слагал играч на Арсенал. И ще продължи да бъде така и този сезон.

Естествено, хубаво е да имаш колкото се може повече играчи от водещите клубове – Манчестър Сити и Ливърпул. Първоначално си бях взел и Серхио Агуеро, но след като не участва в предсезоната подготовка, едва ли ще е титуляр в първите 1-2 мача. Иначе той е моят безспорен избор за №1 в атака и почти винаги ми е капитан. Вместо него избрах Хари Кейн.

Мнозина ще контрират, че Кейн не играе силно през август, но миналия сезон сложи край на прокобата да не бележи през този месец. Освен това направи силна подготовка с голове срещу Юве (невероятен удар от центъра) и Реал М. Така че той ще бъде и избора ми за капитан в първия кръг.

Още повече, че съперник на Тотнъм е Астън Вила. Това е болната тема при мен!!! Като фен на Вила си избрах трима играчи. Вече описах моето мнение за опциите от бирмингамския тим в отделен материал. Заложих на Хийтън, Макгин и Уесли. И тримата обаче ще са резерви в първия кръг. Гостуване на новия стадион на Тотнъм не е леко начало. Особено за един новак.

Що се отнася до Сити там се спрях на Кевин де Бройне (по мое мнение най-силният играч на Сити), който ще е свеж след едва 33 мача през миналия сезон, и Бернардо Силва. 

От съперника на Сити в първия кръг – Уест Хям избрах своя титулярен вратар – Лукаш Фабиански. То имаше един от най-големите проценти спасявания миналия сезон и е отличен избор като цена. Вярно, че Сити победи с 4:0, 4:1 и 4:0 в последните 3 сезона на Лондон Стейдиъм, но се надявам Фабиански да вземе точки и за спасявания.

В защита заложих на Лука Дин от Евертън, който носи много опасности в атака, а и Карамелите имат лека програма в началото на сезона. Взех си дуета с най-голям прогрес в Ливърпул – Трент Аликзандър-Арнолд и Анди Робъртсън, които освен сухи мрежи се надявам да донесат и точки от асистенции и голове. Хосе Холебас от Уотфорд е отлична опция в защита, защото носи доста точки от включванията си в атака. 

Лестър е тимът с най-добра програма в началото според мен. И от тях заложих на Юри Тилеманс. Направи ми огромно впечатление през пролетта и смятам, че ще е с ключова роля за Лисиците. 

В атака избрах и Джош Кинг от Борнемут. Отличен нападател и изпълнява дузпите, като цената му е само 6,5 млн. Най-много се двоумих за Уилфред Заха, но срещу 7 млн, ако остане в Палъс ще носи страшно много точки.

Прогнози за кръга:

Играч с най-много точки – Хари Кейн

Играч под 8 млн – Дани Ингс

Пази се от – Серхио Агуеро

Последвайте ме в социалните мрежи: twitter




Валентин Димитров

История на представянето на Валентин, тук.

Моят отбор за съжаление още е далеч от готов, ще трябва да го финализирам близко до deadline-a. За това тази седмица ще е за по-общи разсъждения от мен. 

Нещо интересно, което забелязвам този сезон, е че много по-значителна част от играчите се обръщат към формации с по-малко от 3-ма “starting” нападатели. Най-вече 4-4-2, но и 3-5-2 и дори 4-5-1/5-4-1 са формации, които виждам сравнително често. Когато започвах да играя FPL преди около 4 години, 3-4-3 беше „стандартната” формация, и всичко различно от нея се считаше за алтернативно. Доброто представяне на защитниците и халфовете в играта през последните години обаче, според мен в не малка степен дължащо се на начинът, по който работи точкуването в FPL, със сигурност не е останало незабелязано този сезон. Имаше една много информативна статия в ffscout (https://www.fantasyfootballscout.co.uk/2019/07/08/player-value-and-the-most-efficient-use-of-the-fpl-budget/ ), в която бяха изчислили оптималните формации за всеки от последните 3-4 сезона на база на каква комбинация от играчи би събрала най-много точки за целия сезон. И, неизненадващо за много, популярната преди време 3-4-3 беше чак на 4-то място, зад 3-5-2, 4-5-1, и 4-4-2. Разбира се нещата никога не са толкова прости, като сериозно предимство на 3-4-3 винаги е бил фактът, че в играта принципно няма нападатели с минималната цена от 4.5м, които да са титуляри за клуба си, докато традиционно винаги има такива халфове, дори и те в повечето случаи да са по-дефанзивни. От тази гледна точка, използвайки 3-4-3 беше по-лесно да се направи добър отбор, който обаче да има и играеща скамейка. Въпреки това, изглежда, че другите формации просто по-често носят повече точки. 

За това и едно от нещата, което вече е сигурно за моят отбор е, че тази година ще играя само с 2ма нападатели, като Мейсън Грийнууд ще търка скамейката. Да се надяваме, че цената му ще издържи достатъчно дълго, че да не загубим 0.1м заради него!

Прогнози за кръга: 

Играч с най-много точки: Мохамед Салах

Играч под 8 млн: Трент Александър-Арнолд

Пази се от: Садио Мане/Серхио Агуеро

Ще покажа моят отбор със снимка тук след 21:00 днес. 🙂




Юлиан Аспарухов

История на представянето на Юлиан, тук

Напълно наясно със с това, че ще променя поне 1 играч до края на дедлайна. Опитвам се да запазя хладнокръвие и да не го мисля много, не искам да променям решенията си. Обикновено първия избор, който ми хрумне е най-добрия, въпроса е, че в повечето случаи той се променя. Започваме кръг 1. Първото нещо, което поглеждам е програмата, взимам си изводи, че без 3 ма от Ливърпул, минимум 1 атакуващ от Борнемут, Уотфорд, Тотнъм и без 2-ма или 3-ма от Ман Сити няма да мина. Не ми харесва и мача Ман Юнайтед – Челси, особено за гостите. Стратегията ми ще бъде дългосрочна, тоест, дори да пропусна точки в този кръг, да имам потенциал да взема повече в следващите няколко. Вече ви изброих отборите, към които се съм се насочил, това което следя е статистиката на отборите като домакин/гост, голове на мач, брой създадени положения и история на съперничеството. Има някои отбори, които обичат да си бележат голове един на друг и то е исторически обосновано. Започвам с вратарите, като ще заложа на вратар, който често е обстрелван и има доста спасявания, вторият ще е възможно най-евтин. Гън или Поуп, след това вратар от с цена 4 (Уудман). Спрях се на схема 3-4-3, надявайки се нападателите да се възползват от несработени защити.

Защита: След предишния феноменален сезон за защитата на Ливърпул, логично и цените са около 7 милиона! Ще бъдат ли толкова резултатни Трент и Анди? Ами Ван Дайк? А какво ще направи Люка Дин? Уан Бисака? Ето и моят избор – Трент, Ван Дайк (не стигнаха парите за Анди) и Отаменди или Зинченко (помагайте).

Полузащита: Тук ако не си взема Салах най-вероятно ще си изям чорапите след кръга. Твърдо да за Мо. С оглед на оставащите финанси и плана за закупуване на Хари Кейн, Стърлинг няма да мога да си го позволя. При контузията на Сане, ще пробвам с Бернардо Силва, или той или Марез ще е крило. Залагам на Бернардо. Топ играч. Казах ви за дългосрочния ми план и визия. Представям ви Антони Марсиал, все някой от Юнайтед ще вкара на Челси, залагам на него, здрав е, учaства във всички контроли и всъщност представлява алтернативния ми избор със само 5,4% от фентъзи играчите го имат. Резерва Дендонкер. Последен от халфовата линия е Айозе Перез (колебая се за Тилеманс). 14 гола за Перез миналия сезон :). С Нюкасъл :D. Тилеманс е с 3 гола и 5 асистенции (+ 6 точки бонус) в 1000 минути (12 пълни мача). Перез засега.

Нападатели: Хари Кейн. Капитан. Време е август месец да донесе големи позитиви за отпочиналия таран. С оглед на програмата и оглед на следващите мачове ще избера Калъм Уилсън и Диого Жота. Вторият игра 60 минути през седмицата в Лига Европа и направи 3(!) асистенции. Явно е във форма. Миналия сезон имаше 9 гола и 8 асистенции, доста интересен първи сезон. Накрая оставям Калъм Уилсън, играч, който покрай Фрейзър, Кинг и вече Х.Уилсън ще има доста работа пред гола. Миналия сезон е с 14 гола и 12(!) асистенции и Шефилд Юнайтед ще трябва да намерят начин да противодействат на чудесния статс на Уилсън за вероятни голове/асистенции на мач.

За определянето на състава си съм ползвал показатели като създадени положения на мач/отправени удари/точни удари/средно минути за гол и редица други, които с радост ще споделим с всички, които все още не ползват тези инструменти. Успех на всички и нека VAR бъде с нас!

Прогнози за кръга:

Играч с най-много точки – Хари Кейн

Играч под 8 млн – Калъм Уилсън

Пази се от – Серхио Агуеро

Последвайте ме в социалните мрежи:




Илиан Петров

История на представянето на Илиан, тук

Здравейте, отново идва това вълнуващо време от годината.

А именно, уикендът от Висшата лига. Първият 🙂  

Еуфорията е голяма, а аз отново мисля за този кръг 1 в седмицата, преди да е започнал. Съставът, който съм подготвил и подбрал, вярвам че е най-добрият възможен за моята визия на играта. Дано след кръга не мисля друго 🙂 Голям фен съм на схемата 3-5-2 и затова, много често през сезона ще ме видите да залагам на нея. Сезон 19/20 – започваме! 

Вратарски пост: Доверил съм се на Де Хеа, въпреки слабия минал сезон, успях да гледам няколко мача от предсезонната подготовка и му възлагам тази много важна роля в моя състав. Програмата на Юнайтед не е най-добрата в началото, но Де Хеа си е Де Хеа. 

Защитници: Ван Анхолт, Уан Бисака и Трент. Рядко ще видите в моят отбор да има централни защитници титуляри, въпреки че се е случвало и те да носят много точки. Всички помним приноса на Арнолд за головете на Ливърпул миналия сезон, също така Уан-Бисака за Кристъл Палас, очаквам с интерес включването му в Юнайтед. Ван Анхолт е титуляр в схемата на Рой Ходжсън, започват с домакинство и затова, смятам да му се доверя! 

Полузащитници: Бернардо Силва, Де Бройне, Джак Грийлиш, Заха. Наистина благодаря на хората от fantasy premier league, че са поставили Заха полузащитник. Подарък направо – нямаше как да го пропусна, най-острият футболист на Палас, вече е част от състава ми. Комбото от Сити, донесло много през миналия сезон, имат пълното ми доверие отново, Де Бройне не лекува контузии, ”слава богу” а Бернардо, се доказа като основен футболист в схемата на Гуардиола. Изненадата тук се казва Джак Грийлиш. Един футболист, който аз много уважавам и следя от доста време. Още на плейофите срещу Уест Бром, казах на Юлиан Аспарухов 🙂 , че Астън Вила ще се качат във ВЛ и аз ще имам Джак в състава си. Да, някои ще кажат трудна програма, прави сте! Тук рискувам, дано рискът се оправдае. 

Нападатели: Рашфорд, Фирмино и Мойс Кийн. Тук е слабото ми място, миналият сезон това бе най-слабата ми позиция. Точките които получавах от нападателите си, бяха меко казано, недостатъчни. Нов сезон, нов късмет! Залагам на Раш, защото според мен той ще има основната роля в нападението на Юнайтед. Доказал се е, макар и да не завърши миналия сезон както трябва, цената му ми допада и го включвам в нападението си. Фирмино е излишно да го коментирам, един от най-креативните нападатели в света в момента, с неговите пасове и голове си е заслужил доверието ми. Мойс Кийн е нападател, който аз много харесвам и смятам че ще пасне на стила на Евертън, налаган от Марко Силва. Млад, амбициозен, бърз!

Това ще бъдат титулярите ми за този кръг. Резерви: Бътън , Бен Чилуел, Мартин Кели , Айосе Перез. 

Кратък обзор на написаното по-нагоре! До последно ще имам колебания за Айосе Перез или Мойс Кийн, но залагам на гореспоменатото! Засега Капитан на отбора ще е Бернардо Силва, няма да изневеря на стила си да избягвам тенденцията само скъпите играчи да получават капитанската лента, търся изненадата с Бернардо, сигурен съм че ще оправдае доверието ми въпреки нелекото гостуване в Лондон на Уест Хям.

Това е всичко от мен за този кръг маниаци, надявам се да сте подготвили съставите и да получите максимален брой точки! До следващия кръг!

Прогнози за кръга:

Играч с най-много точки – Бернардо Силва

Играч под 8 млн – Лукас Моура

Пази се от – Уилиан

Илиан Петров – StaySharp14

Последвайте ме в социалните мрежи:

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.