Интервю с Николай Христов, победителя във Виртуален Фентъзи Мениджър на ffstars.com

ffstars: Здрасти, Ники! Ти си победителят в лигата на Виртуалния фентъзи мениджър! Щастливи сме, че имаш възможността да ни гостуваш. Като за начало, би ли се представил накратко за феновете на ffstars.com?

Ники: Николай се казвам, работя в сферата на IT. От 1 година играя фентъзи футбол. Разбрах за ффстарс от интернет случайно. Преди това бях играл фентъзи шампионска лига с приятели.

ffstars: Как си избираше играчи за ВФМ?

Ники: Гледах противниците, повече атакуващи играчи като цяло. Винаги взимах играчите, които изпълняват статични положения. За Нюкасъл-Уотфорд си бях взел Мат Ричи (смеем се).

ffstars: Какви са предвижданията ти за сезон 19/20? Кои отбори ще успеят да се преборят за място в топ 4? Също, кои са твоите фаворити за изпадане?

Ники: Гледам PL от доста време, но предимно дербита. От както играя фентъзи вече гледам всички мачове 😊. Симпатизирам на Ливърпул! Според мен Юнайтед ще влезе в ТОП4. Лестър – Не. Норич са ясни изпадащи, Борнемут също. 3тият изпадащ ще е интересен.

ffstars: Кажи ни малко повече за отбора си и защо си се спрял на тези играчи. Какви са плановете ти за следващите няколко седмици?

Ники: Едерсон, Дебройне, Марез, Сон, Марсиал, Бруно, Хименез, Рашфорд, Нкетиа, Трент, Орие, Дохърти. Гледам много фактори – форма, fixtures, конкретна защита срещу конкретно нападение.

ffstars: Имаш ли любима формация в FPL (3-4-3, 4-4-2 и тн.)? Мислиш ли, че има най-добра формация в играта?

Ники: До скоро играех 3-4-3, но сега ще играя 3-5-2, заради сигурната ми халфова линия.

ffstars: Каква е стратегията ти относно избора на капитан? Имаш ли „go-to” играчи, или с други туми такива, на които имаш най-голямо доверие за капитанската лента? Наблягаш повече на т. нар fixtures, или програмата на отборите, или предпочиташ играчите в най-добра форма? 

Ники: Гледам формата, fixtures, допуснати голове и други фактори при избо на капитан. Капитанът е едно от най-важните неща. Избягвам да слагам капитан в 1вия мач, за да не ми падне морала, ако не уцеля. 

ffstars: През последните години се говори все повече за т. нар. „Team Value”, а именно стойността на отбора на всеки мениджър в резултат от промените в цените на играчите. До колко смяташ, че по-високото “Team Value” дава предимство на определен мениджър? Правиш ли целенасочено ранни трансфери с цел да „хванеш“ покачването в цената на определен играч?

Ники: Със сигурност, в края на сезона е безценно когато имаш висока стойност на отбора. Това ти позволява да ротираш повече ключови играчи. Гледам и покачването и спадането на цената, разбира се. Наприменр, когато Лундстрам загуби титулярното си място, го смених със Саис един ден преди цената на първия да падне, а на втория да се покачи.

ffstars: От няколко години в FPL бяха добавени различни чипове, като в последните два сезона в играта има 2 Wildcard-a, Free Hit, Bench Boost и Triple Captain. Мислиш ли, че чиповете обогатяват играта? Ако можеш да създадеш нов чип, който да е в играта, какъв би бил той?

Ники: Със сигурност помагат. Може би бих добавил троен капитан за всеки полусезон.

ffstars: Участваш ли активно в мини лиги с твои приятели? Колко голяма е вашата лигата и имате ли реални залози? Ако не залагаш, би ли участвал в лига с реални залози?

Ники: Да. 10тина човека сме. Догодина ще сме повече. Сега не залагаме, но има каса бира в играта 😀 Бих участвал и в по-голяма лига. 

ffstars: Благодарим ти отново за отделеното време и ти пожелаваме успех през настоящия и следващия сезон!

Очаквайте следващото подобрено издание на Виртуален Фентъзи Мениджър на ffstars.

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.