Стратегията ми в ФПЛ през кръгове 16-19!

Здравейте, фентъзи маниаци!
В следващите редове ще дам малко повече информация и описание на възможните стратегии в ФПЛ през кръговете 16-19, а разбира се и за след това, съвсем скоро очакваме инфо и за още 3 мача, които не са насрочени. На първо място разбира се е въпросът използвал ли си своя уайлдкард или все още го държиш. Нека да погледнем мачовете, кръг 18 е така наречения “бланк” (кръг с по-малко мачове). В него ще имат мач само 10 от отборите и ако имаш от играчите, които няма да участват в кръга ще запишеш 0 точки за всеки един от тях. Ето го кръг 18:

Съответно и кръг 19:

Разбира се, ще напиша тук и другите 3 мача, които предстои да се насрочат, а именно Бърнли – Ман Юнайтед от кръг 1, също от кръг 1 Ман Сити – Астън Вила, както и един отложен мач между Астън Вила и Нюкасъл. В зависимост от резултата на Евертън – Ман Юнайтед в Карабао Къп от 23.12 зависи дали Бърнли – Ман Юнайтед ще влезе в кръг 17, което означава двоен кръг за Юнайтед (домакини на Вила) и двоен за Бърнли (домакини на Фулъм). Очакваме с нетърпение да проследим развитието. За другите 2 мача няма чак такова напрежение да бъдат насрочени.
Време е да споделя и за моята стратегия. Отбора ми може да видиш ТУК.
В общи линии кошмарен последен кръг, малшанс + лоши решения = тотална катастрофа и 55 точки. Обнадеждаващото в случая е, че си пазя уайлдкарда и жертвах силен старт на сезона, за да мога да бъда агресивен сега. Пазя си също и другите 3 жокера, с цел да придобия страхотен облик и възможности от кръг 16 нататък. Не забравяй, че кръг 16 е последната възможност за използване на първия уайлдкард. В този кръг ще направя 2 трансфера (Трент и Фирмино за Кейн и контузения Чилуел), като ще рискувам без Салах отново, след като предишния кръг ме наказа с тези 16 точки. Стратегията ми започва в кръг 16, когато правя своя уайлдкард с една голяма и важна цел – да имам отбор от 15 човека, които да усвоят моят жокер “Bench Boost” в кръг 19 и да имам 15 играчи с по 2 мача.
Относно кръг 18 предвиждам да използвам своя жокер “Free Hit” като си избера играчи само от 10-те отбора, които имат мач в кръга. Набелязал съм си трима играчи от Ман Сити (играят с Брайтън -Де Бройне, Кансело и Агуеро, стига да е здрав), трима играчи от Арсенал (играят у дома с Кристъл Палас, ще взема Лено, Тиърни и Обамеянг), не ме притеснява трагичната форма на артилеристите, Палас като гост са удобен съперник и може да се разчита на чиста мрежа. Хюн-Мин Сон, Педро Нето, Ричарлисон и Калъм Уилсън ще допълнят картинката с цел да имам 11 играчи на терена. Ще има много отбори с 6-7-8-9 играча за кръга, така че очаквам да взема предимство.
19-ти кръг обаче е “килър”. Тук имаме няколко отбора с прекрасни мачове. Започвам с отбора на Уест Хям (домакинства на Бърнли и Уест Бром), тук е удачно да се ползва Фабиански + защитник и атакуващ играч за максимизиране на точките. Това могат да бъдат Цоуфал и Боуен (или Сучек с цел да спестим от бюджета). Другия апетитен тим е Ливърпул с домакинства на Ман Юнайтед и Бърнли. Тук вече говорим за тежката артилерия – Салах и Трент/Робъртсън, като в зависимост от бюджета може да се вземе Фирмино или Мане, но определено се очаква да отбележат и в двата двубоя. Друг интересен тим е отбора на Лийдс Юнайтед с 2 домакинства – това са Брайтън и Саутхемптън, като дотогава белите ще бъдат с въстановени важни играчи в защита – Лиъм Купър и Диего Йоренте. Не бих ви препоръчал двойна защита от Лийдс, но пък комбо от 100% титулярните играчи Далас, Рафиня и Бамфорд би било доста интересно и при добро стечение на обстоятелствата би донесло изобилие от точки. Ман Юнайтед също имат 2 мача (гостуване на Ливърпул и Фулъм), като тук съм доста консервативен и единствено бих селектирал Бруно Фернандеш. Челси имат 2 гостувания – на Фулъм и Лестър, което обещава да има доста голове, тук Бен Чилуел/Курт Зума, както и Пулишич/Зиеш са доста интересни опции, но не бих взел повече от 2-ма играчи на Челси. Лестър са с 2 домакинства също, като второто е срещу Саутхемптън и тук вече акцента пада на Джейми Варди от лисиците и Дани Ингс от светците, разбира се не е  а подценяване и Че Адамс. Ето и драфт (примерен, без непременно да бъде същия когато дойде кръга, със сигурност ще има промени) на отбора ми за кръг 19:

Естествено при контузии/наказания ще променя стратегията, но тези 15 играчи би трябвало да изиграят по 2 мача като титуляри. Капитан – не мога да си позволя различен капитан от Мо Салах.
Ето и различните видове стратегии, освен детайлно описаната, която ще изпозлвам. Ако вече си изиграл уайлдкарда, то също имаш няколко опции за следващите кръгове. Опция 1 е да си направиш уайлдард за кръг 19 директно с 11 играчи, участващи в 2 мача. Опция 2 – да си подготвиш отбора за кръг 18 и в кръг 19 да играеш фрий хит. Опция номер 3 – уайлдкард в кръг 17, фрий хит в кръг 18 и бенч бууст в кръг 19. Последната обаче доста лимитира възможностите ти за следващите бланк и двойни седмици. Има и 4-та опция, с която правиш трансфери отсега за кръг 19 и в 18 използваш фрий хит, а в кръг 19 си с троен капитан. Така ще си оставиш и уайлд кард и бенч бууст за следващата двойна седмица (кръг 26) в която да избухнеш.
Надявам се тази инфорция да е полезна за теб.
Успех и нови фентъзи футбол върхове ти желая!
Юлиан Аспарухов

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.