Преглед на сезона в ФПЛ досега!

Здравейте, фентъзи футбол маниаци!
Определено сезона на Висшата Лига е непредвидим и доста по-интересен от предишни сезони! Например миналия сезон – наблюдавахме едно откъсване на Ливърпул и още по средата на сезона шампионът беше ясен на почти всички фенове на любимата ни английска игра. Сега ситуацията е съвсем различна – Лестър води с 18т., пред Тотнъм и Ливърпул с по 17, Саутхемптън 16, Астън Вила и Евертън с по 15т. Изненадата е, че никъде в Топ 6 не виждаме Ман Юнайтед, Ман Сити и Арсенал и всичко това напълно заслужено с оглед на показаното на терена.
Сезона от фентъзи гледна точка изглежда подобно и пълен с изненади! Миналата година бе достатъчно да имаш в отбора си Трент, Робъртсън, Салах, Де Бройне, Бруно и Варди, останалите няма значение кои са – ти щеше да имаш много точки и да си високо в класирането. Добрата новина – този сезон е съвсем различен, най-вече заради броя дузпи, ВАР, covid19, сгъстения график от мачове и това е съвсем видимо при избора на играчите на топ мениджърите в класирането. Ако все още не сте част от най-голямата общност за английски фентъзи футбол на ffstars, може да се присъедините към групата във фейсбук тук или пък да харесатe страницата тук. Нека сега направим и преглед на сезона досега, както и класирането в двете лиги на ffstars – класическата и H2H лигата (лига в която участниците играят един срещу друг и трупат 3 точки за победа и 1 точка за равенство).
Вратари: Най-големия хит в момента е вратаря на Астън Вила – Емилиано Мартинез, който с почти 27% собственост е и вратаря с най-много точки 41! След спасяванията на дузпи в последния кръг, веднага след него с по 40 точки се нареждат Фабиански и Руй Патрисио, но със значително по-малък % притежание, чудесен старт на сезона за заместника на Дубравка в Нюкасъл Карл Дарлоу (35т.), Каспер Шмайхел 34т. и Алекс Маккарти от Саутхемптън с 33.

Защитници: Подобно и на вратарите, тук също няма много играчи от големите отбори. Разбира се няма как да подминем 3-те гола до момента за Курт Зума (16% притежание) от Челси правейки го играча с най-много точки на тази позиция с 48т, пред правещия добър старт Тайрон Мингс от Вила с 42т и разбира се – Бен Чилуел с 41т. въпреки, че пропусна първите е най-горещия защитник в момента в ФПЛ, има и почти 28% притежание. Струва си да отбележим и силното представяне в играта до момента на Вестергорд, Арън Кресуел, Езри Конса и Ектор Бейерин.

Полузащитници: Тук ситуацията е малко по-различна. Има малко повече разпознаваеми носители на точки от предните сезони. Феноменален старт на Сон Хюн-Мин от Тотнъм с 8 гола и 2 асистенции за 8 кръга, рекорден % притежание – почти 59 и фамозните 74 точки. Ще споменем и Мо Салах! Аххх, този Салах! Само и единствено Сон има повече точки от полузащитниците до момента – Салах е с 67 точки и 8 гола и 1 асистенция до момента (притежание 47%). Следват невероятния Джак Грийлиш с 60 (4 гола + 6 асистенции), Вилф Заха с 54т. (5 гола + 2 асистенции), Бруно Фернандеш, Садио Мане, Хамес Родригез и майстора на преки свободни удари Джеймс Уорд-Прауз.
Нападатели: Много вълнуващ сезон за нападателите до момента и тотален провал на играчите на Ливърпул, Ман Сити и Ман Юнайтед на този пост! Абсолютен номер 1 до кръг 8 е Хари Кейн! Той успя да събере 80 точки до момента (притежание малко над 45%) с цели 7 гола и 8 асистенции за 8 кръга! Фамозно, невероятно и недостожимо от другите играчи! Втори на цели 21 точки след Хари е Джейми Варди (отсъдени 7 дузпи в полза на Лестър и вкарани 5 от Варди и 1 пропусната от него. Веднага след него са тарана на Лийдс Патрик Бамфорд с 58 (7 гола +2 асистенции), Доминик Калвърт-Люин с 57 (8 гола + 1 асистенция) и Калъм Уилсън с 55 (6 гола и 2 асистенции).

Ако не виждате играчи на Ман Сити – просто ги няма. Слаб старт на сезона за отбора на Пеп и невъзможност да отбележат повече от 1 гол. Кевин Де Бройне и Стърлинг са абсолютно разочарование до момента. В сайта на ffstars – blog.ffstars.com може да следите всички новини и ъпдейти относно ФПЛ!
В битката за голямата награда в класическата лига на ffstars – PlayStation5 + FIFA води Ивайло Банев с чудовищните 601 точки, като той е 151-во място в генералното класиране от почти 7,5 милиона играчи! Силно!

В битката в H2H лигата на ffstars, в която са най-предно класираните играчи от предния сезон е доста оспорвано и води Георги Божинов с 21 точки, пред Цени Ценов и Любомир Петров със същия брой точки в една зверски оспорвана битка!

Предстоят още 10 дни мъчителна пауза, след което първенството на Висшата Лига се завръща с пълна сила! Успех на всички фентъзи футбол маниаци!
 

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.