Емануил Раков – за Ман Юнайтед!

Заложете на ”Младите дяволи”

Като привърженик на Манчестър Юнайтед изпитвах доста големи трудности при избора на тримата си (задължително 3-ма за мен) играчи от любимия отбор. Преди пет-шест години беше лесно Руни капитан, Скоус или Гигс в средата  и от защитата Евра, заради асистенциите или Видич, заради головете с глава.

Сега  в Юнайтед на Оле се наблюдава тенденция на налагане на млади британски „лъвчета”.  След продажбата на Лукаку – Марсиал и Рашфорд се очертават като основни нападатели , който да вкарват голове и да си асистират по между си. В играта Марсиал е даден като полузащитник, което е абсолютен бонус и го взех веднага. Раш пък ще бъде човека върху , който ще се гради отбора, местно момче с нюх към гола , хъс и бързина, лично според мен още трябва да поработи  върху завършващите удари и физиката, но спокойно може да направи 35-6 мача и да гони 20 гола за сезона. Внимание заслужава и новото попълнение Даниел Джеймс- дебюта с гол за 15 минути игра говори достатъчно. Гриийнууд е на „смешна” цена 4.5 и си залсужава да бъде в състава дори и за резерва, в определен момент от сеозна ще направи няколко силни мача с голове подред , а и ще е част от ротацията не само при Коледния маратон. Не бих взел в състава Алексис Санчес – бъдещето му е много неясно, за Погба – си мился, че ще остане и може да се окаже топ сделка за тази цена, но лично аз предпочитам Марсиал за 7.5 (вече 7,6 🙂 ) пред Погба за 8.5 и все пак имайте впредвид, че Пол прави доста асистенци. Минус е, че понякога си изкарва глупави картони, в случая с Погба бих изчакал 3-4 кръга и ако не се продаде до края на август бих го взел. Уан-Бисака е човека в  защита, който може да дава и допълнитлени бонуси, очаквам повече включвания и асистенции в стил „Евра” от него. Много силен дебют направи и Магуайър, стабилен отзад, дори се включваше често и напред при атаките, което мен лично ме изненада, може да очакваме точки от него през сезона. Потенциал за точки има и Джеси Линагард, но и при него постоянството е рядко срещано за да се разчита, че е добра покупка за лигата в дългострочен план. Да Хея си е най-добрия играч за последните сезони на Юнайтед, но показа колебливост в края на миналия сезон и получи доста „леки” голове  за класата му. Защитата пред него още не е на ниво и затова бих предпочел друг вратар.  

С оглед на предстоящият съперник Уулвс – очаквам мобилизация в Юнайтед. Това е отбора, който съсипа миналия сезон добрия старт на Оле в Юнайтед миналия сезон, като ни изхвърли от ЕФЕЙ къп и ни спря за топ 4 с две победи с по два на един в рамките на две седмици, и оттам до края на сезона доигравахме шампионата. Колкото и миловидно да изглежда Оле с това детско лице, аз съм сигурен, че е взел част от отмъститлността на Сър Алекс, още помни тези мачове и ще иска да го върне на „Вълците” като ги отстреля с няколко куршума като Ловец на пусия☺ тоест победа с 2 гола поне ☺

Емануил Раков

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.