Fan Battle – как да победиш в директна битка

Здравейте, фентъзи футбол маниаци!

Ще ви разкажем за нашата игра – Fan Battle, тя е създадена за нас феновете и ни дава възможност да се изправим срещу наши приятели и/или конкуренти като противопоставяме отборите си и този с повече точки да продължи в следващия кръг. Следващата година (2020/2021) първите 32 отбора в нашата ffstars (от сезон 19/20) лига ще се изправят един срещу друг, за да може в 6-тият кръг да остане само 1! Шампионът ще се изправи срещу един от първите 20 във временното класиране (след 6-ти кръг) и победителят продължава напред! За всеки 3 победи ще се печели награда от ffstars (фланелка на любимия отбор), а този спечелил битката срещу останалите 31 от предната година ще получи възможност да публикува в сайта и да бъда част от ffstars панела, заедно с Петър Виденов.

Що се касае до този сезон, започваме отначало, защото нямаме класиране от предния сезон. В първи кръг, който може да видите тук, се изправиха един срещу друг двама от виновниците да има сайт ffstars – Севгин Мустафов и Юлиан Аспарухов. Победата бе за втория с 81-70 точки. Решихме да дадем шанс на първият от вас, който изяви желание във Фейсбук групата ни и има над 75 точки! Това беше Деян Банков, от FPL BG, който има невероятното постижение от 5-то място в България за сезон 18/19. Имаше доста интересни мнения и закачки от фентъзи играчите (фейсбук групата на FPL BG тук), което може само да ни радва! Никога не забравяме първото правило на Фентъзи Премиер Лийг, а именно – да се забвляваме. Няма да е особено забавно за Юлиан обаче, ако Деян премине в следващия кръг, но нека да видим как ще се развие битката. За този сезон, играчите във Fan Battle ще бъдат избирани на следния принцип (от 3-ти кръг нататък). Трябва играчът да е в топ 200 на лигата и да има поне 5 точки над средния резултат за кръга. След което ще има анкета и/или обявено състезание за участника, който ще се изправи срещу победителя от миналия кръг. След 3 поредни победи – наградата е тениска на ffstars, чудесна крафт бира, както и възможност за победителя да публикува свои материали и анализи по темата на www.ffstars.com.

Ето и самите правила на Fan Battle!

  1. Играем с отборите си от fantasy.premierleague и точките от там
  2. Има допълнителни бонус точки (общо 6) които добавяме към резултатите ни, ето как ги определяме: Допълнителните точки – даваме избора си за играч през кръга с най-много точки, играч с най-много точки с цена до 8 милиона вкл. (не е нужно тези играчи да са част от отбора ни) и играч, който да избягваме (цената на този играч е минимум 8 милиона, да е здрав и да играе). Ако например имате Обамеянг, а съперника има Хари Кейн. Ситуацията след мача е – Оба има 1 точка а Кейн не играе – 2-те точки печели играчът номинирал Оба, защото другият играч не се е появил на терена. Присъждат се по 2 точки допълнителни за всяка от категориите, общо са 6 точки. При равенство в някоя от категориите – не се присъждат 2 точки за никой от двамата. Първи ще избира играчите си, този който има повече точки в предишния кръг. И да, точките за трансфери ще се взимат предвид.

При равенство в точките печели играчът с повече отбелязани голове от неговия отбор. Ако са равни – този с по-малко допуснати. При ново равенство печели този с по-малко играчи от отборите от ТОП 6 (Ман Сити, Ливърпул, Тонъм, Арсенал, Ман Юнайте и Челси). При ново равенство – любимото на всички, виртуално хвърляне на монета. При желание от страна на играчите хвърляне на монета може да се замени с изпълняване на по 5 дузпи 1vs1 🙂 При положение, че това географски е възможно до следващия кръг. Ако изходът се реши с дузпи, задължително загубилия взима бира на победителя!

p.s. Това последното оставяме на вас да решите. Ако и двамата участници са съгласни – при равенство директно може да решат спора при дузпи на живо 🙂 Това ще ги питаме още преди кръга да е започнал!

Сигурни сме, че се забавляваме много покрай тази игра и предстоящите битки 🙂

Екипът на ffstars!

[cn-social-icon]

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.