Челси – вълнуваща загадка!

Здравейте, фентъзи футбол маниаци! Това е статия от наш фен – на 15 години е и се казва Мартин Петков!

Челси – отбор преминаващ през труден период с много обещаващи юноши и таланти.
Главните избори за ФПЛ от отбора на ,,Сините” за мен са Кристиан Пулишич и Мейсън Маунт.
Очакванията към Челси през този сезон не са големи, но за сметка на това за първи път в ерата Роман Абрамович, ще видим отбор съставен от млади момчета, които са част от школата на ,,сините”. След едва 3 официални мача веднага се забелязва, че главно действащи лица ще са Пулишич(7,5млн) и Мейсън Маунт(6,1млн), които също така изпълняват статичните положения (по-вероятно Маунт) в отбора.


Тепърва се очаква да видим, какво ще ни покаже Тами Ейбрахам(7млн), който записа 37 мача и отбеляза 25 гола в Чемпиъншип със средно гол на всеки 126 минути, за да помогне на Астън Вила за жадуваната промоция във Висшата Лига. 
Очаквания за много силно завръщане в нападение и центъра на терена след контузиите има към Рубен Лофтъс-Чийк(6,5млн) и Калъм Хъдсън-Одой(6млн), който вече тренира с отбора и ще бъде на линия след паузата за национални отбори. Лофтъс-Чийк през изминалия сезон във Висшата Лига записа 24 мача (в 6 титуляр) и отбеляза 6 гола, подаде за 2 асистенции, а освен това направи заявка, че ще е един от ключовите играчи на Челси в следващите години. Калъм Хъдсън-Одой пък показа, че очакванията към него ще са много високи с добрите си включвания от пейката за ,,сините” през предната кампания. А и Байерн напираше много за него 🙂


В центъра на защитата в Челси се очаква много скоро да се завърне от контузия Антонио Рюдигер(6млн). Немският футболист беше ключов играч в отбраната, като записа 33 мача във Висшата Лига, като в 11(33%) от тях ,,лондончани” завършиха със суха мрежа, освен това се отчете с 1 гол. Предполага се, че той ще замени Андреас Кристенсен(5млн) и ще застане до Курт Зума(5млн) в центъра на защитата. Зума след слаб първи кръг срещу Манчестър Юнайтед едва 4 дена по-късно излезе срещу Ливърпул във финала за Суперкупата на Европа и направи невероятно добър мач. 
Позициите ляв и десен бек са на Емерсон Палмиери(5,5млн) и Сезар Азпиликуета(6млн), като се очаква и двамата да запишат участие в минимум 5 гола през сезона в Англия, заради честите си включвания в атака, които завършват с центриране или удар. 
Стигаме до вратарският пост, който е за Кепа Арисабалага(5,5млн). Младият баск записа 36 мача с 14 сухи мрежи, 39 допуснати гола и средно по 2,3 спасявания на мач в първия ешалон на английския футбол.
Ако обобщим, моите предложения от състава на Челси са:
Кристиан Пулишич – много бърз и подвижен играч с умение да бележи голове. Титуляр на 90%.
Мейсън Маунт – бърз с добра техника и удар. Напомня на Франк Лампард. 90% Титуляр.
Комбото: Кепа + Азпиликуета + Зума/Емерсон – очакват се от Челси поне 10 сухи мрежи, като подобно комбо не е за изпускане.

Това е погледа към Фентъзи лийг сезона на Челси от моята гледна точка!

Мартин Петков

[cn-social-icon]

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.