Играчи извън позиция за сезон 18/19

Здравейте, фентъзи футбол маниаци!


Тази статия е написана от наш фен и приятел – Иван Кръстев и е посветена на играчите, които играят на различна позиция в сравнение с официално обявеното в сайта на fpl. Ето ги и тях:

Днес ще разгледаме топ 3 по мое лично мнение от така наречените “out of position” играчи, които могат да ви донесат добри точки. Това са футболисти, които в играта Fantasy Premier League са дадени на една позиция, а в реалния свят играят на друго място по терена.

Защитници в играта – халфове в живота:

  • Мат Дохърти е играч на Уулвърхямптън, един от отборите, които най-накрая ще опитат да разбият хегемонията на „голямата шестица” и д намерят място в топ 6. Отборът завърши на 7-мо място миналия сезон, което допълнително ще го амбицира да подобри постижението си. Във FPL позицията на Дохърти е защитник и струва 6.0 милиона, като досега е зарадвал притежателите си със 9 точки от трите кръга. Но всъщност, той се подвизава като халф-бек (в някои случаи крило) в дясната част на игрището. Това би ви помогнало, тъй като по-лесно ще прави асистенции, а някой път може да ви зарадва и с гол. Средно-добра инвестиция – 5/10. 
  • Джон Лундстрам е играч на един от новаците в лигата Шефилд Юнайтед. За отбора му няма особено големи очаквания, дори бих казал никакви. Но в играта Лундстрам е представен като защитник на цена от 4.1 милиона, като досега има 17 точки и беше вторият най-точкуван играч в Gameweek 2. Интересното в случая е, че той играе на позицията централен полузащитник. Това му помага да прави включвания в атаката, да асистира и да бележи, както направи в миналия кръг срещу Кристъл Палас. Добра инвестиция – 7.5/10 (ако ви трябва за резерва – 10/10).

 Халф в играта – нападател в живота:

  • Предполагам, че вече се досетихте за кого ще говорим? Ако не сте – това е Антони Марсиал от отбора на Манчестър Юнайтед. Тази година „червените дяволи” са изправени пред задачата да влязат в зона Шампионска лига или по-накратко казано топ 4. За целта обаче, играчите на Оле Гунар Солскяер ще трябва да се изправят срещу лютата съпротива на Арсенал на Емери и Челси на Лампард. За класиране в топ 4 на Юнайтед ще им бъде нужна мълниеносна атака, а такава може би вече се намира в лицето на новоизгряващото дуо Рашфорд и Марсиал. Марсиал в играта е представен като халф, на стойност вече 7.7 милиона, като досега е получил 19 точки. Както забелязваме обаче в мачовете срещу Челси и Уулвс, Марсиал играе като централен нападател в схемата на Оле 4-2-3-1 и досега е нанизал 2 гола. Очакваме още от него този сезон! Добра инвестиция – 8/10. Проблема е контузията му в мача с Кристъл Палас. Очаква се след паузата за национални отбори (като той няма да участва за Франция), да се завърне в игра.

И така, представих ви тримата „out of position” играчи, които (повтарям – според мен) ще донесат най-много точки на своите притежатели през сезона, ако се запазят здрави. Двама от тях вече покачиха цените си :).

Поздрави от мен и хубав ден!

Иван Кръстев!

[cn-social-icon]

Related articles

Comments

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.